top of page
This website was created by Fantasiadxb
annpaldaportcut.jpg

Even voorstellen....

Mijn naam is Annetje Riel, ik ben de initiatiefneemster van de Stichting SON. Begin 90er jaren introduceerde ik de Salsa on1 (LA Style) in Nederland na mijn terugkeer naar Nederland vanuit Los Angeles. Samen met partner Marlon Castillo was ik eigenaar van Club Asi! in Haarlem, het toenmalige centrum van de Europese Salsawereld. Ik organiseerde 7 Europese Salsa Festivals, toen een nieuw fenomeen, dat veel navolging kreeg over de hele wereld.
Met Eric Lalta en Mechteld Sterk blies ik het NK Salsa nieuw leven in, en tijdens de Covid-19 pandemie hield ik de dansgemeenschap op de hoogte dmv wekelijkse youtube uitzendingen.
Tegenwoordig leg ik me meer en meer toe op het opleiden van de nieuwe generatie Salsadocenten, en het vertalen van dansen voor mensen met een beperking.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Stichting Salsa Onderwijs Nederland

Mijn collega dansdocenten en ik zagen dat 'new kids on the block' die hun eerste schreden op het pad van het lesgeven zetten, massaal in dezelfde valkuilen vielen als wij in onze begindagen hadden gedaan.

Dat is pijnlijk, en onnodig. We hebben toen besloten om onze kennis door te geven, om daarmee de kwaliteit van het Salsa onderwijs in Nederland te verhogen, en de kans op slagen van nieuwe docenten te vergroten.

De Stichting SON (Salsa Onderwijs Nederland) is in februari 2011 gestart met de beroepsopleiding voor Salsa Docent. Deze opleiding is volledig onafhankelijk van elke dansschool of organisatie, en is samengesteld met behulp van input van vele experts op het gebied van Salsa en aanverwante dansen.

De Opleiding Salsadocent werkt samen met de KNVD (Koninklijke Nederlandse Vereniging van Dansleraren), de SRN (Stichting Rolstoeldansen Nederland) en Inclusive Dance NL.

Salsa Onderwijs Nederland/Salsa Supply
Btw nummer NL096805493B03
Bank NL47 KNAB 0258 5705 04 tnv Salsa Supply
KVK 34350548

Contact

+31 6 4161 3334

bottom of page