top of page
This website was created by Fantasiadxb
purpleUntitled-1.jpg
 • Waar zijn de Algemene Voorwaarden en Privacy Verklaring van SON?
  De Algemene Voorwaarden en de Privacy Verklaring van Stichting SON vind je onder aan de 'Over Ons' pagina
 • Wat zijn B- en Extra Modules?
  Als je het Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent hebt behaald, of op een andere manier je de fundamenten van het Salsa lesgeven hebt eigen gemaakt (bijvoorbeeld via een docenten cursus elders, of ervaring in het geven van Salsa lessen), kun je je inschrijven voor Vervolg Modules. Je verdiept je kennis door het volgen van B- Modules, die een waardevolle aanvulling zijn op je basiskennis en waarmee je je eigen pad in de Salsa Community nader definieert. Dan zijn er nog de Extra Modules, die een specifiek onderwerp behandelen, waarmee je je activiteiten op instructie gebied kunt uitbreiden. In een Vervolg Module wordt dieper ingegaan op een aspect van het beroep Salsadansleraar, ze worden ingevuld door de top van de nationale en internationale Salsa Community. De Modules staan los van elkaar en stellen je in staat om je eigen richting te kiezen en zo je carrière vorm te geven.
 • Wat is een A Module?
  Een A Module is vergelijkbaar met een vak op school, het is een onderdeel dat je nodig hebt om een certificaat te kunnen halen. A Modules kunnen naar 2 verschillende SON Certificaten leiden: Het Certificaat Assistent Salsadocent en het Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent. Voor het behalen van zo'n Certificaat zijn een paar A Modules verplicht, uit een aantal moet je een keuze maken, en dan zijn er nog 'vrije keuze' A Modules. Je moet een aantal A Module-lesuren gevolgd hebben, dat verschilt per certificaat. Zie voor meer informatie ook de pagina Module Opbouw.
 • Ik heb me ingeschreven voor een Module, hoe en wanneer moet ik die betalen?
  Naar aanleiding van de uitkomst van de datumprikker wordt de datum van de module vastgesteld. Zodra er tussen docent en inschrijvers overeenstemming is bereikt wordt ter bevestiging een email aan de inschrijvers verstuurd. Met het verzenden van deze bevestiging ontstaat een betalingsverplichting. Voldoe de kosten van de Module per bank, uiterlijk binnen 7 dagen, op rekening van de Salsa Supply, NL47 KNAB 0258 5705 04 Een factuur wordt je separaat toegezonden. Lesgelden worden niet gerestitueerd.
 • Waarom heeft geven zoveel verschillende docenten Modules voor de SON?
  SON gelooft niet dat 1 docent zorg kan dragen voor de volledige opleiding. De experts van SON geven delen elk hun kennis in hun eigen specialisme, en daarmee garanderen we de beste opleiding mogelijk.
 • Moet ik een partner hebben om aan de Modules mee te kunnen doen?
  Nee, je kunt je voor elke Module individueel inschrijven. Als het om een 'partnerdans' Module gaat leer je sowieso als leider en als volger te dansen, je medecursisten zijn ook je partner.
 • Kan ik al B of Extra Modules volgen voor ik mijn Certificaat Basisvaardigheden heb afgerond?
  Het Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent biedt toegang tot de B Modules. Alleen als je dispensatie krijgt van de Stichting SON (als je bijvoorbeeld al geruime tijd als Salsadocent werkzaam bent, of een Salsa docenten opleiding hebt afgerond bij een andere organisatie), kun je meteen deelnemen aan B Modules. Denk je dat je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan even contact met ons op. Om mee te mogen doen met de Extra Modules zijn geen eisen van toepassing, je moet je er wel voor aanmelden.
 • Ik heb me ingeschreven voor een Module, hoe weet ik wanneer die plaatsvindt?
  Zodra het minimum aantal inschrijvers, dat bij de Module vermeld staat, is bereikt wordt er een datumprikker met een aantal keuzedata naar de inschrijvers gestuurd. Naar aanleiding van de uitkomst van de datumprikker wordt de datum van de module vastgesteld. Zodra er tussen docent en inschrijvers overeenstemming is bereikt wordt ter bevestiging een email aan de inschrijvers verstuurd.
 • Wat voor (voor)opleiding moet je hebben om aan de Modules van de SON deel te kunnen nemen?
  Vereisten A-Modules Basisvaardigheden Salsadocent: * 1 jaar Salsa danservaring óf ruime ervaring in andere partnerdansen. * Minimaal MBO denk/werkniveau * Goede beheersing van de Nederlandse taal * Goede sociale vaardigheden * Een passie voor Salsa! Vereisten B-Modules: * het Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent * óf een salsadocenten opleiding of cursus bij een andere organisatie (ter beoordeling aan de Stichting SON) * óf een ruime ervaring als Salsadocent (ter beoordeling aan de Stichting SON) Vereisten Extra Modules: * Inzet en enthousiasme.
 • Ik heb me ingeschreven voor een Module, en ook betaald, maar ik kan toch niet komen. Krijg ik mijn geld terug?
  Annuleer alleen als het écht niet anders kan! De betalingsverplichting blijft, ook als geannuleerd wordt, bestaan. Als een Module doorgaat op een dag waarop je hebt aangegeven dat je kunt, kun je die module NIET meer afzeggen en je betaalde cursusgeld laten staan tot de volgende gelegenheid, omdat je plek meegeteld is in de berekening. Je moet als je deze Module wilt volgen het cursusgeld opnieuw voldoen. Mocht je een Studiepakket hebben, wordt de Module extra in rekening gebracht, à € 45 per contact uur.
 • Voor wie zijn de opleidingen bij de SON bedoeld?
  1. De Enthousiast. Je bent op Salsadansles gegaan en vanaf het begin gaan de lessen je erg makkelijk af, je raakt in de ban van de Salsa, het beheerst je leven, je eet, drinkt en ademt Salsa. Je dagen worden ‘verplichte tijd’ en alles leidt naar de tijd waarop je weer Salsa kunt dansen. Je bezoekt zoveel mogelijk Salsa Party’s. Eigenlijk ben je gewoon verslaafd. En nu zou je daar best wat mee willen doen, er wat meer van weten. Het Certificaat Assistent Salsadocent en het Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent zijn zeker geschikt voor je! 2. De Assistent. Je helpt de dansleraar op je dansschool met de lessen. Je beleeft daar veel plezier aan maar je zou best wat professioneler aan de slag willen in je eigen passie. Het Certificaat Assistent Salsadocent biedt je zekerheid en bevestiging voor wat je nu al doet en het Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent geeft je daarna meer verdieping in de stof; je krijgt waardevolle achtergrondinformatie, danstechniek en nog veel meer. 3. De Salsadansleraar met een assistent. Als Salsadansleraar heb je óf al een assistent óf je hebt iemand op les met ambities om te assisteren. Vaak ontbreekt het je aan tijd om een assistent op te leiden. Door je assistent het Certificaat Assisten Salsadocent (en daarna wellicht ook het Certificaat Basisvaardigheden Salsa Docent) te laten behalen weet je zeker dat iemand de juiste vaardigheden leert om je lessen succesvol te ondersteunen. 4. De Dansdocent. Je bent dansleraar in een ander vakgebied, en voelt er wel wat voor om ook Salsa dansles te gaan geven. Het certificaat Basisvaardigheden Salsa Docent helpt je op weg met gedegen achtergrond informatie, goede danstechnieken en vaardigheden op andere vlakken, zoals percussie.
 • Ik wil me inschrijven voor een opleiding, hoe doe ik dat?
  Kies eerst welke opleiding je zou willen volgen: Assistent Salsa Docent of Basiscertificaat Salsa Docent. Kijk in welke dansstijl je die zou willen volgen en welke (aanvullende) Modules jouw interesse hebben. Wat is voor jou het meest geschikt? Een studiepakket of opleiding volgen per Module? En zou je in 1 keer, in delen of per Module willen betalen? Heb je alles op een rijtje? Mail dat aan info@salsaopleiding.nl of bel met +31 6 41613334 (Whatsapp) en bespreek je wensen. Je krijgt dan vanzelf datumprikkers in de mail met data voor de Modules van jouw keuze zodra er voldoende deelnemers voor die specifieke Module zijn. Kom je er niet helemaal uit? Ook dan mag je altijd mailen of bellen.
 • Waarin verschilt de opleiding van de SON met andere opleidingen tot Salsadocent?
  De opleiding van de SON is volledig onafhankelijk van elke dansschool of organisatie, en is samengesteld met behulp van input van vele experts op het gebied van Salsa en aanverwante dansen. Trainingen worden gegeven door de top van de Nederlandse en Internationale Salsa Community. Zij zijn allemaal actief werkzaam in het veld en delen graag hun kennis met je. Hierdoor krijg je uit hun persoonlijke ervaring de tools aangereikt voor een succesvolle carrière. Je wordt gestimuleerd om zelf na te denken, lesplannen te maken en je eigen weg te kiezen in Salsaland. Bovendien is de opleiding van de SON erkend door de KNVD, de SRN en Inclusive Dance NL.
bottom of page