Stemgebruik en Spreken in het Openbaar

(nog 25 / 25 beschikbaar)

De data en tijden staan nog niet vast
Locatie, datum en tijd in overleg met de inschrijvers, zodra er voldoende studenten zijn ingeschreven om deze Module doorgang te kunnen laten vinden
Je kunt je nu inschrijven.

Map Unavailable

Datum/Tijd
Date(s) - 22/02/2022 - 31/12/2022
0:00

Categories


Deze module draait volledig om je stem. Je stem is heel belangrijk in het lesgeven. Helderheid en duidelijkheid, maar ook een prettige stem wordt gewoon heel erg gewaardeerd. De beeldvorming van jou als dansdocent hangt dan ook zeker samen met je stemgeluid en gebruik. Klemtoon, intonatie, volume, krachtig of juist ‘slappe’ stem kunnen ervoor zorgen dat je aandacht krijgt of juist verliest als je voor een groep staat. Pauzes houden tussen bepaalde woorden, dalen of stijgen in de kracht van je stem bij bepaalde woorden; dit zijn manieren om je uitleg helderder te maken. Bij dansles kun je zelfs ook je stem letterlijk als instrument gebruiken. Meetellen of zingen in het ritme van de muziek, danspassen en patronen meezeggen in het ritme van de muziek of combinaties hiervan.
Dit komt allemaal aan bod in deze module en wordt ook geoefend. Er zal ook aandacht zijn voor het goed houden van je stem en hoe je stemgebruik je ook zekerder kan laten overkomen voor een groep.

Stemgebruik en Spreken in het Openbaar

Aanmeldingen

Het is niet langer mogelijk je aan te melden