Vraag en antwoord

Voor wie zijn de opleidingen bij de SON bedoeld?


1. De Enthousiast.
Je bent op Salsadansles gegaan en vanaf het begin gaan de lessen je erg makkelijk af, je raakt in de ban van de Salsa, het beheerst je leven, je eet, drinkt en ademt Salsa. Je dagen worden ‘verplichte tijd’ en alles leidt naar de tijd waarop je weer Salsa kunt dansen. Je bezoekt zoveel mogelijk Salsa Party’s. Eigenlijk ben je gewoon verslaafd.
En nu zou je daar best wat mee willen doen, er wat meer van weten. Het Certificaat Assistent Salsadocent en het Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent zijn zeker geschikt voor je!

2. De Assistent.
Je helpt de dansleraar op je dansschool met de lessen. Je beleeft daar veel plezier aan maar je zou best wat professioneler aan de slag willen in je eigen passie. Het Certificaat Assistent Salsadocent biedt je zekerheid en bevestiging voor wat je nu al doet en het Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent geeft je daarna meer verdieping in de stof; je krijgt waardevolle achtergrondinformatie, danstechniek en nog veel meer.

3. De Salsadansleraar met een assistent.
Als Salsadansleraar heb je óf al een assistent óf je hebt iemand op les met ambities om te assisteren. Vaak ontbreekt het je aan tijd om een assistent op te leiden. Door je assistent het Certificaat Assisten Salsadocent (en daarna wellicht ook het Certificaat Basisvaardigheden Salsa Docent) te laten behalen weet je zeker dat iemand de juiste vaardigheden leert om je lessen succesvol te ondersteunen.

4. De Dansdocent.
Je bent dansleraar in een ander vakgebied, en voelt er wel wat voor om ook Salsa dansles te gaan geven. Het certificaat Basisvaardigheden Salsa Docent helpt je op weg met gedegen achtergrond informatie, goede danstechnieken en vaardigheden op andere vlakken, zoals percussie.

Ik wil Salsadocent worden, wat zijn belangrijke eigenschappen voor dit beroep?

* Dat je betrouwbaar bent
* Dat je goed met mensen kunt omgaan (en dit ook leuk vindt)
* Dat je een flink verantwoordelijkheidsgevoel hebt
* Dat je lichaamscoördinatie in orde is

Waarin verschilt de opleiding van de SON met andere opleidingen tot Salsadocent?

De opleiding van de SON is volledig onafhankelijk van elke dansschool of organisatie, en is samengesteld met behulp van input van vele experts op het gebied van Salsa en aanverwante dansen. Trainingen worden gegeven door de top van de Nederlandse en Internationale Salsa Community. Zij zijn allemaal actief werkzaam in het veld en delen graag hun kennis met je. Hierdoor krijg je uit hun persoonlijke ervaring de tools aangereikt voor een succesvolle carrière. Je wordt gestimuleerd om zelf na te denken, lesplannen te maken en je eigen weg te kiezen in Salsaland. Bovendien is de opleiding van de SON erkend door de Stichting DEN (Dans Educatie Nederland).

Wat is de DEN?

De (Stichting) DEN (Dans Educatie Nederland) is een organisatie die opleidingen begeleidt en verzorgt voor (aspirant) dansleraren. Zij doet dat in verschillende disciplines als Stijldansen, Kidswing, Argentijnse Tango, Streetdance, Rolstoeldansen en Kinderdansen, en erkent de Certificaten Salsadocent van de SON

Wat voor (voor)opleiding moet je hebben om aan de Modules van de SON deel te kunnen nemen?


Vereisten A-Modules Basisvaardigheden Salsadocent:
* 1 jaar Salsa danservaring óf ruime ervaring in andere partnerdansen.
* Minimaal MBO denk/werkniveau
* Goede beheersing van de Nederlandse taal
* Goede sociale vaardigheden
* Een passie voor Salsa!

Vereisten B-Modules:
* het Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent
* óf een salsadocenten opleiding of cursus bij een andere organisatie (ter beoordeling aan de Stichting SON)
* óf een ruime ervaring als Salsadocent (ter beoordeling aan de Stichting SON)

Vereisten C-Modules:
* een voorbereidende B-Module
* in bepaalde gevallen, ter beoordeling aan de Stichting SON), kan dispensatie verleend worden, en kan direct in een C-Module worden ingestroomd.

Wat is een A Module?

Een A Module is vergelijkbaar met een vak op school, het is een onderdeel dat je nodig hebt om een certificaat te kunnen halen.
A Modules kunnen naar 3 verschillende SON Certificaten leiden: Het Certificaat Assistent Salsadocent, het Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent en het Certificaat Basisvaardigheden Salsa Ondernemer.
Voor het behalen van zo’n Certificaat zijn een paar A Modules erplicht, uit een aantal moet je een keuze maken, en dan zijn er nog ‘vrije keuze’ A Modules. Je moet een aantal A Module-lesuren gevolgd hebben, dat verschilt per certificaat. Zie voor meer informatie ook de pagina Module Opbouw.

Wat zijn B- en C Modules?

Als je het Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent hebt behaald, of op een andere manier je de fundamenten van het Salsa lesgeven hebt eigen gemaakt (bijvoorbeeld via een docenten cursus elders, of ervaring in het geven van Salsa lessen), kun je je inschrijven voor Vervolg Modules.
Je verdiept je kennis door het volgen van B- en C- Modules, die een waardevolle aanvulling zijn op je basiskennis en waarmee je je eigen pad in de Salsa Community nader definiëert.
In een VervolgModule wordt dieper ingegaan op een aspect van het beroep Salsadansleraar, ze worden ingevuld door de top van de nationale en internationale Salsa Community. De Modules staan los van elkaar en stellen je in staat om je eigen richting te kiezen en zo je carrière vorm te geven.

Waarom heeft geven zoveel verschillende docenten Modules voor de SON?

Antwoord 3

Ik wil me inschrijven voor een Module, hoe doe ik dat?

Wil je je voor een Module inschrijven? Je kunt je direct online inschrijven voor een Module, je krijgt daarna van SON je username en password van je eigen account toegestuurd, waarmee je je voor meer Modules kunt inschrijven. In je account kun je ten alle tijde je password wijzigen. Je kunt ook via Facebook direct inloggen of je kunt je registreren via de ‘Registreer’ knop rechts boven in je scherm.

Ik wil me inschrijven voor een Module, maar op de pagina van de Module zelf en onder 'inschrijven' zie ik daar geen mogelijkheid voor. Hoe moet ik me dan opgeven?

Als je al een username en password van de SON hebt ontvangen (als dit niet zo is, zie hierboven) kan het zijn dat er voor een Module op dit moment geen planning is. Neem in dat geval even contact met ons op.

Kan ik al B Modules volgen voor ik mijn Certificaat Basisvaardigheden heb afgerond?

Het Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent of -ondernemer biedt toegang tot de B- en C- Modules. Alleen als je dispensatie krijgt van de Stichting SON (als je bijvoorbeeld al geruime tijd als Salsadocent werkzaam bent, of een Salsa docenten opleiding hebt afgerond bij een andere organisatie), kun je meteen deelnemen aan B- en C Modules. Denk je dat je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan even contact met ons op.

Moet ik een partner hebben om aan de Modules mee te kunnen doen?

Nee, je kunt je voor elke Module individueel inschrijven. Als het om een ‘partnerdans’ Module gaat leer je sowieso als leider en als volger te dansen, je medecursisten zijn ook je partner.

Ik heb me ingeschreven voor een Module, hoe en wanneer moet ik die betalen?

Naar aanleiding van de uitkomst van de datumprikker wordt de datum van de module vastgesteld. Zodra er tussen docent en inschrijvers overeenstemming is bereikt wordt ter bevestiging een email aan de inschrijvers verstuurd.
Met het verzenden van deze bevestiging ontstaat een betalingsverplichting.
Voldoe de kosten van de Module per bank, uiterlijk binnen 7 dagen, op rekening van de SON, Stichting Salsa Onderwijs Nederland: NL13 ABNA 0451 5736 41
Een factuur wordt je separaat toegezonden.
Lesgelden worden niet gerestitueerd.

Ik heb me ingeschreven voor een Module, hoe weet ik wanneer die plaatsvindt?

Zodra het minimum aantal inschrijvers, dat bij de Module vermeld staat, is bereikt wordt er een datumprikker met een aantal keuzedata naar de inschrijvers gestuurd. Naar aanleiding van de uitkomst van de datumprikker wordt de datum van de module vastgesteld. Zodra er tussen docent en inschrijvers overeenstemming is bereikt wordt ter bevestiging een email aan de inschrijvers verstuurd.

Ik heb me ingeschreven voor een Module, en ook betaald, maar ik kan toch niet komen. Krijg ik mijn geld terug?


Annuleer alleen als het écht niet anders kan!
De betalingsverplichting blijft, ook als geannuleerd wordt, bestaan.
Als een Module doorgaat op een dag waarop je hebt aangegeven dat je kunt, kun je die module NIET meer afzeggen en je betaalde cursusgeld laten staan tot de volgende keer. Je moet dan als je deze Module wilt volgen het cursusgeld opnieuw voldoen. Mocht je een Studiepakket hebben, wordt de Module extra in rekening gebracht, à € 25 per contact uur.

Wat zijn de Algemene Voorwaarden van SON?

De Algemene Voorwaarden van Stichting SON vind je hier https://www.salsaopleiding.nl/?p=936

Dien een vraag in

Contact gegevens

Hoofdkantoor: Postbus 177, 2130 AD Hoofddorp
Tel: 06-4161 3334