Maikel Hoogdorp

Maikel Hoogdorp ondersteunt als Veiligheidskundige diverse bedrijven in de aannemerij, procesindustrie, petrochemie, onderwijs, gezondheidszorg en dienstverlenende organisaties.
Als docent geeft hij de volgende Veiligheidscursussen en trainingen:
BHV(Bedrijfshulpverlening), VCA (Veiligheidschecklist aannemerij) en trainingen op het gebied van veiligheid op de werkvloer (communicatie, transportvoertuigen, machines en gereedschappen).
Met deze achtergrond in de arbo wet en regelgeving heeft Maikel drie belangrijke modules uitgewerkt die essentieel zijn voor de Dansondernemer. Of het nu gaat om het opstarten van een bedrijf in de danswereld of om ondersteuning van bestaande dansscholen en/of evenementenbureaus, deze Modules zijn onontbeerlijk voor een ieder die lesgeeft of evenementen en feesten organiseert. Het BHV Certificaat is wettelijk verplicht voor 95% van de dansondernemers en organisatoren.

Sanne Van der Starre

Sanne en Liroy van der Starre verzorgen workshops, trainingen en ontwikkelen beweegprogramma’s. Naast gedeelde ervaringen op het gebied van o.a. gedragskunde en lichaamsgerichte therapievormen hebben Sanne en Liroy samen een succesvolle dansschool opgericht in Amsterdam.
Na ruim 10 jaar reguliere lessen te hebben verzorgd richten zij zich de laatste 4 jaar primair op het begeleiden van docenten en trainers op het gebied van didactiek en coaching.

Heidy Willaert

Heidy is een ervaren docente binnen en buiten de dans.
Zij behaalde haar doctoraal Nederlands Recht in 2001. In 2007 maakte ze de omslag naar docent Recht waarna ze in 2011 de Universitaire Lerarenopleiding afrondde aan de Universiteit Leiden.
Zij werkt momenteel als docent in het MBO en geeft met name lessen in sport en bewegen, recht, presenteren en duurzaamheid.
Parallel hieraan begon zij in 2002 les te geven in Salsa LA Style en later ook in NY Style (On2). Zij gaf les bij verschillende dansscholen, een MBO dansopleiding en later voor zichzelf.
Heidy heeft van 2001 tot 2006 ook opgetreden en shows gemaakt. Heidy is al die jaren vele lessen blijven volgen in binnen- en buitenland. Dit heeft haar bekend gemaakt met veel verschillende stijlen en vormen van lesgeven. Al deze ervaring verwerkt zij in haar eigen lessen.
Haar liefde voor dans en muziek, mensenkennis, analytische geest en humor kenmerken haar lessen.
Naast dansen zingt Heidy al haar hele leven en schrijft zij liedjes en gedichten.

Jorge Goméz Silverio

Jorge is geboren in Ciego de Avila (Cuba) en opgegroeid in Majagua.
Vanaf 1985 tot 1990 studeerde Jorge aan de Escuela profesional de instructores de Arte “El Yarey”. Hij studeerde af als danser, choreograaf en leraar.
Van 1989 tot 2000 danste hij bij het Ballet Folklorico Cutumba in Santiago de Cuba alwaar Jorge’s functie eerste danser, leraar technica en choreograaf was. Met deze groep reisde hij naar vele internationale festivals in Europa en Amerika.
Sinds juli 2000 woont Jorge in Nederland. Hij is eigenaar van dansschool El Son Cubano.
In 2010 is Jorge met zijn team 2de geworden op de wereld kampioensschappen Rueda de Casino in Munchen.

Soeshiel Sharma

Percussionist, drummer, docent en leider van verschillende bands, producer van diverse latin-projecten en is wekelijks door het land te zien met diverse orkesten en DJ`s.
Werkte o.a. met/voor Masalsa, Miami Connection, Total Touch, Oscar Hernandez, Salsaventura, Salseros, Jerry C., DJ Daiquiri en vele anderen.
foto: Salsa under the Stars

Sandra Maugeri

Sandra is de oprichter van Salsa Volcanica en geeft ook zelf les.
Als half Italiaanse, kwart Française en kwart Nederlandse, is zij geboren in Amsterdam, waar zij al als klein kind begon met dansen als hobby, maar al snel werd het meer en werd zij gevraagd mee te dansen in de selectie groep; zo leerde zij een beetje van alles, modern jazz, showdance, tap-dance, klassiek, flamenco enz. Als tiener verhuisde ze naar Italië, vervolgens naar Engeland waar ze in de ban raakte van de Salsa, na haar terugkeer in Nederland gaf ze als snel Salsa workshops aan bedrijven en groepslessen, en zo werd Salsa Volcanica geboren.
Sandra is altijd geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op dansgebied, zo introduceerde zij Bachatango in Nederland, en heeft zeer succesvolle cursussen Latin Dans voor kinderen.

Sergio Bottse & Daphne Cats

Sergio is geboren en getogen in Suriname. In 1994 verruilde hij zijn geboorteland voor Nederland. Januari 2000 ontdekte Sergio zijn passie en begon ‘salsa te ademen’. Al meer dan acht jaar staat hij op de bekendste nationale en internationale podia. Of het nu is als danser in een showgroep, als partner van een salsakoppel of als choreograaf… hij is niet meer weg te denken uit de salsawereld. In 2008 richtte hij eStilo Dance op; een salsa entertainment bureau dat stormenderhand de salsa-scene aan het veroveren is.
Daphne groeide op met de Zuid-Amerikaanse muziek en dans door haar Surinaamse moeder. Op haar 19e maakte zij kennis met Salsa LA style. Haar honger naar salsa werd alsmaar groter en in in 2009 maakte ze kennis met eStilo-Dance. Daphne zag een nieuwe uitdaging en al na een paar maanden danste zij shows. Inmiddels runt zij eStilo-Dance samen met Sergio waar zij choreografeert, traint en coacht. Hetzij nationaal, hetzij internationaal, het podium is haar niet meer vreemd.
Sergio & Daphne zijn gespecialiseerd in Salsa On2, en nemen dan ook een A-Module on2 voor hun rekening.

Eric Lalta

Eric is, samen met partner Liduina Lovert, al zo’n 15 jaar wereldwijd bekend door zijn werk als choreograaf, team director en docent in de Salsa Wereld, werk waarvoor zij meermalen bekroond werden.
Zij hebben vele teams en paren onder hun hoede gehad in verschillende landen, als Nederland, Bulgarije, Griekenland, Zweden, België en Dubai. Hun producties vallen het meest op door het theatrale dat ze elke choreografie en elk project meegeven en de manier waarop ze de toeschouwer meevoeren naar een andere wereld. Rond 2006 leidde hun liefde voor theater ertoe dat ze zich gingen toeleggen op het maken van volledige producties voor Salsa Congressen, een nieuwe trend voor Showcases op Salsa Congressen in Europa, het Midden Oosten en de VS was geboren!

Evie Boerhout

Voor Evie zijn plannen, regelen en overzicht scheppen heel natuurlijk. Met haar creativiteit én technisch inzicht slaat ze vaak een brug tussen twee werelden.
Van 2007 tot 2011 werkte ze fulltime als freelance dansdocente. Naast de lessen verzorgde ze ook al het werk achter de schermen. Van administratie tot PR en van lesprogramma tot website en social media.
Inmiddels werkt ze als website designer, geeft ze lessen en workshops in salsa, streetdance en zumba en adviseert ze zelfstandigen op het gebied van online promotie (waaronder social media).
Met haar nuchtere kijk op zaken, heldere uitleg en praktische toepassingen weet ze ondernemers inzicht te geven in de mogelijkheden van social media.

Janneke Bexkens

Janneke Bexkens is een danseres die haar basis heeft in modern, jazz en klassiek ballet. Deze technieken past ze toe in haar salsa, zowel op podium als in haar freestyle op de dansvloer. Ze is de oprichter van de damesgroep La Diferencia, waar de vrouw als uniek, creatief en krachtig in beeld wordt gebracht. Daarnaast werkt ze samen met Rodolfo Navarrete, met wie ze shows danst en diverse soorten masterclasses geeft.

Peter Zaal & Bertina Heerschop

Peter Zaal is hbo opgeleid als bestuurlijk juridisch adviseur.
Op dit moment is hij als zelfstandige nog steeds hierin werkzaam. Daarnaast is hij, met partner Bertina Heerschop, evenementen organisator .
Bertina is hbo opgeleid als Fysiotherapeut. Dansen is altijd haar grote passie geweest. Naast het beheersen van vele dansstijlen heeft zij onder andere de kaderopleiding Volksdansen gevolgd. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de Fysiotherapie heeft zij in 2006 het roer omgegooid en is samen met Peter een eigen bedrijf begonnen als Illustrator en Evenementen organisator.
Samen hebben zij verschillende opleidingen op het terrein van de evenementen en horeca met goed gevolg afgelegd en vooral veel ervaring opgedaan.
Die kennis en ervaring willen zij graag met anderen delen via de SON, om anderen op weg te helpen, en te behoeden voor valkuilen.

Corrie van Hugten, Annetje Riel

Het Rolstoeldansen is in de vroege jaren zeventig ontstaan in Engeland, toen de heer George Hart, een groot dansliefhebber, in een rolstoel terecht kwam. Hij wilde ondanks zijn handicap zijn grote hobby, het dansen, niet opgeven. Hij is toen begonnen met het geschikt maken van verschillende dansen voor rolstoelgebruikers. Dit was de basis van het duo-dansen (twee rolstoelgebruikers).
In 1977 ging in Katwijk de eerste Nederlandse rolstoeldansgroep van start, onder leiding van Evert Kastelein en Corrie van Hugten. Sinds die tijd is Corrie dé drijvende kracht in de ontwikkeling van het rolstoeldansen. Dit resulteerde in het Combi dansen (rolstoelgebruiker met staande partner), opleidingen voor instructeurs in binnen- en buitenland, de organisatie van wedstrijden en zelfs Europese- en Wereldkampioenschappen in Nederland! Meer informatie over rolstoeldansen is te vinden op www.rolstoeldansen.nl.
Ook bij rolstoeldansers is veel belangstelling voor andere partnerdansen dan de traditionele. Daarom ontwikkelden Annetje Riel en Corrie een aantal van deze dansen ook voor combidansers: Salsa, Merengue, Bachata en West Coast Swing.

Gert Faber

Gert is opgegroeid in Amsterdam en lichamelijke expressie heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn leven. Naast 20 jaar turnervaring heeft hij ook 10 jaar intensief martial arts beoefend (Wushu/Kungfu). In 2009 begon hij met Salsa en was binnen korte tijd verslaafd. Enige tijd later kwam hij in aanraking met Braziliaanse Zouk dat nog beter bleek te passen bij de vloeiende bewegingen die hij uit de Kungfu kende.
Na een intensieve trainingsperiode heeft hij 2 jaar Zouk lessen gegeven in Boston, USA en is in 2013 gestart met lesgeven in Amsterdam waar hij nu een eigen dansschool runt met zijn partner (www.ZoukAmsterdam.nl).
Naast zijn dansleven werkt Gert op de universiteit bij Bewegingswetenschappen waar hij college geeft en onderzoek doet naar de biomechanica van de mens. Deze kennis komt erg van pas bij de Zouk lessen waar soms ingewikkelde bewegingen worden gemaakt!

Paul Baarn

Paul is geboren in Suriname. Hij danst al sinds hij kan lopen en danst inmiddels 20 jaar Salsa. Hij is nu ruim 15 jaar actief als docent en performer in Nederland en Europa. Paul staat bekend om zijn vloeiende stijl, funky shines, muzikaliteit en leiding. Een van zijn bijnamen is Piano-man, vanwege zijn onnavolgbare, geïmproviseerde musicality solo shows die hij wereldwijd heeft uitgevoerd. Zijn stijl van lesgeven is down to earth, ontspannen en met oog voor de details die jou beter laten dansen.

Petra Hoek

Afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en aan de Rotterdamse Dansacademie als docent en aan de Maria More Dansacademie als uitvoerend danseres. Als showdanseres deed zij verschillende theatertours, werkte ze voor tv en deed veel optredens gedaan in het hele land.
Al tijdens haar studie kwam ze in contact met Braziliaanse muziek en dans op het Carnaval do Rio, een groot jaarlijks feest in het Congresgebouw in Den Haag en werd zij lid van de Escola de Samba Cocadinhas de Villa Isabel. Na haar afstuderen heeft zij de leiding van de dansgroep overgenomen en verzorgde zem samen met de batucadagroep Sarava, jarenlang vele optredens. Momenteel werken de Cocadinhas in een kleinere bezetting van 3 personen, en verzorgen tevens Limbo & Fireshows .
Daarnaast is zij werkzaam als dansdocent (zumba, streetdance, piloxing, salsa ) en verzorgt ze dansworkshops.

Docent binnenkort bekend

Op dit moment zijn we in onderhandeling met een nieuwe docent Administratie voor de Dansprofessional.
Zodra overeenkomst is bereikt zal die hier te zien zijn.

Ronald Pieters

Ronald’s liefde voor social Salsa verschoof naar optreden en shows toen zijn inspirator, Brian Libier, hem vroeg om deel uit te maken van Salsaddiction. Hier ontmoette hij ook danspartner Vivienne. Ze maakten hun eigen choreografieën, traden op als paar én maakten deel uit van het team, zowel nationaal als internationaal, en maakten grote indruk.
In New York maakte Ronald kennis met Yamulee, voor hem het toppunt van Salsa dansen. Hij maakte deel uit van Yamulee’s 45 min lange History show, én trad met Yamulee op in Nederland, persoonlijke hoogtepunten in zijn carrière.
Hij is Osmar Perrones, leider van Yamulee, nog altijd dankbaar dat hij zo veel tijd en moeite heeft willen steken in Ronalds ontwikkeling.
Ronald kun je beschrijven als snel, muzikaal, creatief en buitengewoon gepassioneerd. Les bij hem is gegarandeerd uitdagend, verfrissend, met duidelijke uitleg en absoluut vol plezier.

Angel L Ford Mesa

In 2000 richtte dansleraar Angel Luís Ford Mesa in Amsterdam zijn eigen dans- en muziekschool op: El Punto Cubano. Hier onderwijst hij Cubaanse dans- en muziekstijlen, van changüi (dans oorspronkelijk uit Guantánamo, de geboorteplaats van Angel) tot son, rumba en moderne dansstijlen.
Angel is een ervaren onderwijzer, danser en choreograaf. Zijn lessen en choreografieën zijn gebaseerd op de Cubaanse manier van dansen: een lichamelijke expressie van de weelderige Cubaanse muziek. Het is een harmonieus en coherent mengsel van Cubaanse traditie, improvisatie en creativiteit.
Hij is gastdocent bij CODARTS (www.codarts.nl) in Rotterdam.
In Cuba was Angel gedurende negen jaar de algemeen directeur en producent van Compania Danza JAGUEY: een van de meest geprezen Cubaanse dansgroepen in Cuba en in het buitenland.
Verder heeft hij in Cuba elf jaar gewerkt als universitair docent. Hij heeft les gegeven in Cubaanse kunst, filosofie en literatuur op verschillende Cubaanse universiteiten.
Tevens is hij directeur geweest van de Culturele afdeling van de Universiteit van Guantánamo. In deze periode heeft Angel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar en gepubliceerd rond de oorsprong van de Cubaanse cultuur, de folklore, etnografie, tradities en invloed van de migraties in de weelde van de Cubaanse muziek en dans.