Iets voor jou?

Iets voor jou?

De cursus Basisvaardigheden Salsadocent biedt je de kans je te leren wat je leuk vindt. De deelnemers aan deze cursus komen uit zeer verschillende richtingen, niet alleen Salsa dansers en docenten van alle stijlen, maar ook Streetdance, Stijldans en Zumba docenten, mensen die graag iets met gehandicapten willen doen, mensen uit de Yoga, ze variëren bovendien in leeftijd van 16 tot 60+.

Met losse modules, ondersteunende documentatie, zelfstudie, online opdrachten en – begeleiding bouw je een gedegen basiskennis op van Salsa in verschillende vormen. Ook kun je je verdiepen in een aantal andere dansen (denk aan Merengue, Bachata en Rueda) én je krijgt inzicht in het lesgeven (didactiek), lesopbouw, het werken met een groep, geschiedenis van de Salsa, danstechniek van de basisfiguren, de muziek en het ritme.

De stijl waarin je les gaat geven hangt af van je persoonlijke voorkeur, de meest bekende stijlen zijn Salsa on1 (LA Style), Salsa on2 (NY Style) en Cubaans.

Wat is belangrijk bij dit beroep?

  • Dat je betrouwbaar bent
  • Dat je goed met mensen kunt omgaan (en dit ook leuk vindt)
  • Dat je een flink verantwoordelijkheidsgevoel hebt
  • Dat je lichaamscoördinatie in orde is

Comments