Hoe werkt SON?

De opleiding Salsadocent van de Stichting SON bestaat uit A-, B- en C-Modules. Met A-Modules Salsadocent verwerf je de Basisvaardigheden die je als Salsadocent nodig hebt. Zij geven je inzicht in verschillende stijlen Salsa én een schat aan onontbeerlijke kennis op het gebied van muziek, didactiek, Salsa geschiedenis, danstechniek, lesopbouw, – voorbereiding en meer.

Na volgen van 3 A-Modules (de 2 verplichte en één van de 3 Modules Basistechnieken) verwerf je het Certificaat Salsa Assistent.
Na het aanvullen tot minimaal 25 uren totaal aan Modules uit de A-groep krijg je het officieel erkende Certificaat Basisvaardigheden Salsadocent uitgereikt. Nadat je het Certificaat Basisvaardigheden hebt verworven ligt de weg open om B- en C-Modules te volgen, waarmee je jouw carrière volgens je eigen wensen verder kunt vormgeven. Zie ook FAQ.

Iedereen zal zijn toekomst binnen de Salsawereld een eigen invulling geven. Waar de één een dansschool wil beginnen, wil een ander choreografieën maken en ziet een derde zijn toekomst in het organiseren van evenementen. Onder bepaalde voorwaarden en voldoende aantoonbare ervaring kan dispensatie worden verleend, en kun je meteen deelnemen aan B- en C-Modules, zonder eerst het Certificaat Basisvoorwaarden behaald te hebben.

Elke gevolgde B- en C-Module wordt beloond met een officieel erkend Certificaat. Modules zijn ingedeeld in de volgende groepen:

• Ontwikkelings Trainingen

• Administratie/Marketing

• Salsa on1, on2 en Cubaans

• Overige Dansen en Technieken

 

Comments